Az első részben a mindenki által ismert, azonban sokszor rosszul alkalmazott arctisztítási eljárást elemezzük részletesen, hiszen e nélkül nem tudnak megfelelően felszívódni az értékes, tápláló hatóanyagok.

Alapos és kíméletes tisztítás: egyik nincs a másik nélkül

 

A vendégeim körében sajnos gyakorta tapasztalom, hogy már az arclemosásnál olyan hibákat követnek el tudtukon kívül, ami gátolja a bőrt a természetes funkcióinak betöltésében. Ez pedig a túlzottan lúgos, szárító arclemosók alkalmazása. A legtöbb, piacon kapható arclemosó lúgos PH értéken működik, ezáltal vízelvonó hatású és a bőr hidrofil lipidjének működésére is negatív hatással van.

A bőr felszínének PH-ja enyhén savas, így a kíméletes arclemosók alkalmazása nem tolja el ezt az enyhén savas kémhatást és nem vonja el a bőrben lévő nedvességet, ami az érett bőrnél már eleve csökkent.

Igyekezzünk hát kerülni a túlságosan habzó, szulfátokat és trietanol-amint tartalmazó arctisztítókat és nyissunk a gyengédebb, tejes állagú lemosók felé.

Dupla tisztítás: fancy hóbort, vagy must-have eljárás?

 

A bőrük szépségéről messze földön híres koreai nők sok (gyakran több,  mint 10) lépéses arcápolási rutinja is ezzel a tisztító eljárással kezdődik.

A dupla tisztítás azt jelenti, hogy első lépésben egy olajos arclemosót alkalmazunk, amelynek maradványait  egy vízbázisú arctisztítóval távolítunk el. Az olajos arclemosóval távolítjuk el a sminket, a fényvédő maradványait és a felesleges faggyút, a vízbázisú (géles, tejes) arctisztítóval pedig az olaj maradványait és az esetleg még a bőrön maradt szennyeződéseket.

A dupla tisztítás alkalmazását estére javaslom, hiszen értékes olajokkal táplálja az érett bőrt és kíméletesen tisztítja az eltömődött pórusokat.

A következő részben a fényvédelem fontosságát és alkalmazását fogom bemutatni, hiszen nincs hatékony bőrápolás megfelelő, mindennapi (!) fényvédelem nélkül.

NÉVNAPOK

Jusztin

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!