idősebb sofőr

2021.09.27. | Egészség, Életmód És Egészség

Ahogy korosodunk, néha úgy érezhetjük, hogy függetlenségünk korlátokba ütközik. Nem feltétlenül tudjuk egyedül és ugyanúgy elvégezni mindazt, amit korábban. Sokunk számára az autóvezetés a szabadság egyik fontos tényezője, amelyhez ragaszkodunk még korunk előrehaladtával is. Azonban elengedhetetlen, hogy az idősebb járművezetők tudatosabban közlekedjenek.

Nagyobb a sérülésveszély ütközések esetén

Ahogy öregszünk, növekszik a fizikai sebezhetőségünk, mivel a hallás, a látás és a helyzetfelismerés romlik, csontjaink és szervezetünk sérülékenyebb.

Hogyan védekezhetünk?

Gyógyszerek bevétele – Ne vezessünk gépjárművet olyan gyógyszerek bevétele után, melyek befolyásolhatják az éberséget, a tudatot!

A korlátok megértése és azok betartása – Előfordulhat, hogy nem esik jól esőben vagy sötétben hajtani. Ez nem szégyen, lehetőleg kerüljük az ilyen körülményeket! Nem sietünk sehova, az ÉLET többet ér!

Rendszeres látás- és hallásellenőrzés  – Modern korunkban számos megoldás létezik érzékeink javítására, ne habozzunk használni ezeket.

Mi a teendő sérülés esetén? 

Az autóbalesetben szerzett sérülés komoly dolog, akkor is, ha elsőre nem tűnik annak.

Forduljunk azonnal orvoshoz, hogy kizárható legyen egy esetleges súlyosabb belső sérülés!

Adjunk időt és esélyt a gyógyulásnak! Egészséges étrend, sok pihenés és rengeteg folyadék – meg kell tenni mindent a gyors és maradéktalan regenerálódás érdekében.

Konzultáljunk közlekedési ügyekre szakosodott jogásszal! Ha más gondatlansága miatt szenvedtünk autóbalesetet, egy jó ügyvéd jobb eredménnyel ki tudja harcolni a kártérítést vagy a kártalanítást.

Idősebb sofőrként tisztában kell lennünk a baleseti kockázatokkal, azok megelőzésével és kezelésével.  Így magabiztosabbnak érezhetjük magunkat, ha a volán mögé ülünk.

A cikk forrása a livingbetter50 magazin angol nyelvű cikke.

foto by pexels-jackson-david-3787149

NÉVNAPOK

Jusztin

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!