Szerzői jogok

  1. Általános szabályok

A Legjobbkor.hu weboldalon található minden szerzői jogi védelmet élvező mű (fénykép, írás, rovatok címe, adatbázisok, valamint a legjobbkor.hu domain név) a Legjobb Kor 50 Felett Egyesület szellemi tulajdonát képezi, illetve azok felhasználására vonatkozóan a Legjobb Kor 50 Felett Egyesület a szerzőktől érvényes engedéllyel rendelkezik.

 A Legjobb Kor 50 Felett Egyesületnek kizárólagos joga van ezen művek bármely jelenleg ismert módon történő felhasználására, átdolgozására és a felhasználás engedélyezésére.

 A legjobbkor.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művek kizárólag a Legjobb Kor 50 Felett Egyesület előzetes írásbeli engedélyével és megfelelő mértékű jogdíj megfizetése ellenében használhatók fel.

 A Legjobb Kor 50 Felett Egyesület előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal bármely részét kivágni, lemásolni és a nyilvánossághoz bármely módon közvetíteni, illetve a weboldal felépítését, szerkezetét utánozni.

  1. Szabad felhasználás

A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan és ahhoz a Legjobb Kor 50 Felett Egyesület engedélye nem szükséges. A legjobbkor.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művek az alábbi esetekben használhatók fel szabadon:

A Legjobb Kor 50 Felett Egyesület a cikkek és egyéb írások idézését legfeljebb az eredeti mű 20%-át meg nem haladó mértékig, a forrás és a szerző valamint az eredeti cím feltüntetésével engedélyezi.

Természetes személy magáncélra a legjobbkor.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művekről másolatot készíthet (nyomtatás, mentés), ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja.

A weboldalon található cikkekre mutató hiperhivatkozás más weboldalon szabadon elhelyezhető, kivéve, ha az a legjobbkor.hu szerzőire, tartalmaira negatív fényt vet, azokat sértő, faji, vallási vagy szexuálisan diszkriminatív megkülönböztetést vagy következményeket eredményező illetve ezekre utaló kontextusba helyezi. 

III. A szerzői jog megsértésének következményei

Jogainak megsértése esetén a Legjobb Kor 50 Felett Egyesület a jogsértővel szemben – az eset körülményeihez képest – polgári jogi igényeket támaszthat, illetve a jogsértő ellen büntetőfeljelentést tehet.

A Legjobb Kor 50 Felett Egyesület jogainak megsértése esetén a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítést követelhet.

Amennyiben a Legjobb Kor 50 Felett Egyesület fent részletezett szerzői jogait az Interneten sértik meg, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján jogosult a tárhely-szolgáltatót felhívni a jogellenes tartalom azonnali eltávolítására.

  1. Egyéb rendelkezések

A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdések tekintetében a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezései az irányadók.

Felhasználók a www.legjobbkor.hu weboldalra történő belépéssel a fenti feltételeket elfogadják.

NÉVNAPOK

Izabella és Dalma

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!