Indulunk!

2021.02.03. | Szerkesztők

Új lehetőségek 50 felett 

Ötvenéves korhoz közeledve, általában 25 vagy több produktív évre számíthatunk, mielőtt szembesülnünk kellene a fizikai és szellemi hanyatlással, amelyet hagyományosan a nagyon idősekhez kötünk. Ebben az időszakban számos lehetőség kínálkozik számunkra, – legyen szó új kapcsolatok kezdéséről vagy régiek újbóli felfedezéséről, új üzleti vállalkozások megalapításáról vagy karrierlehetőségekről, visszatérésről az iskolába, hogy felfrissítsük képességeinket, felfedezzük a világot, vagy saját környezetünket, elkészítsük bakancslistánkat a következő 25-30 évre – azaz, hogy újraépítsük magunkat, környezetünket és újbóli értelmet adjunk életünknek. Sok középkorú felnőtt ezen életszakaszban új feladatokat is vállal, például idősödő szülők gondozása, unokák nevelése vagy saját, felmerült krónikus betegségeik kezelése. A „mindent megkaphat” filozófiának megfelelően, amely jellemzi ezt a generációt, gyakran egyszerre több ilyen életlehetőséget vagy kihívást koordinálunk.

Kollektív bölcsesség

Társadalmunkból azonban hiányoznak azok az egyértelmű iránymutatások, eszközök és támogatások, amelyek segítik a középkorú felnőtteket életük ezen szakaszára történő felkészülésben és a problémák sikeres megugrásában. Új lehetőségekkel és addig nem ismert felelősséggel jár céljaink felfedezése, új élettervek kidolgozása, új készségek elsajátítása, valamint a kor formálta test és a lélek egyensúlyának megtalálása. Az ehhez szükséges idő, pénz és energia befektetések között elveszhetünk, belefáradhatunk, ha nem kapunk támogatást ehhez az új életszakaszhoz.

A könyvtárakban, könyvesboltokban sok olyan könyvet találhatunk, melyek segítenek hasonló útvesztők eligazodásában, mint az öregedés, egészségügy, ellátás, vállalkozások, önkéntesség, utazás, művészet és kultúra, oktatás és készségfejlesztés – csak néhányat említve. 

A legjobbkor.hu online magazinunk a fenti témákban a mindennapi dilemmáinkat veti föl, segít közösségünk, kapcsolataink, egészségünk, karrierünk újraépítésében, megosztva saját és mások tapasztalatát, nemzetközi vagy akár tudományos megoldásokat olvasóinkkal. 

Témák és rovatok:

Egészség és életmód

Kultúra és kreativitás

Utazási tippek

Anyagi biztonság

Szeretettel, 

Dedák Angéla és Pap Mária

szerkesztők

NÉVNAPOK

Jusztin

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!