Margitszigeti Szabadtéri Színház 2024-ben is

2024.04.28. | A szerző: Pap Mária, Kultúra és kreativitás, Művészetek, Programok

 

Margitszigeti Szabadtéri Színház kulturális fogalommá vált Bán Teodóra ügyvezető igazgató és művészeti vezető irányítása alatt. A különleges környezetben található teátrum világszínvonalú produkciókat hoz el közönségének, mind nemzetközi, mind hazai sztárokkal és előadásokkal. Ebben a cikkben röviden áttekintjük a 2024-es évad nyári kínálatát.

Négyhónapos szezon

A Margitszigeti Szabadtéri Színház a közel négyhónapos szezont május 19-én, pünkösd vasárnapján indítja a Mária evangéliuma rockoperával, mely új szereposztással mutatkozik be. Az előadást egy egész napos családi eseménnyel kezdik, melynek keretében a Csillagszeműek Táncegyüttes népi hagyományokat bemutató programmal, pünkösdi királyfi és királylány választással várja a látogatókat.

Családi programok

A következő hónapokban további családi programok is várják az érdeklődőket, így például az Így neveld a sárkányodat! film-zene-koncert, valamint a mozgásra és játékra fókuszáló családi események, melyeknek része lesz papírsárkány-készítés és reptetés.

Műfaji sokszínűség és világszenzációk idén is

A színház különlegessége abban rejlik, hogy számos műfajból hoz nagyszabású produkciókat. Világhírű neveket vonultat fel a háromezres nézőtér legnagyobb örömére. Az idei nyár sem lesz kivétel, ahol színházi előadásoktól kezdve koncerteken át balettekig számos különleges program várja a közönséget. Az idei évad legnagyobb szenzációi között szerepel Jonathan Tetelman Best of Puccini operagálája, Nemanja Radulović hegedűvirtuóz koncertje, valamint Bradley Jaden musical énekes VIVALDIANNO Shining Venice című show-műsora, mely egyedülálló vizuális és zenei élményt ígér. Az új musicalbemutató idén Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű darabja, az EVITA musical lesz. A Madonna címszereplésével készült és már klasszikussá vált film nyomán készülő előadás a Győri Nemzeti Színház és a Margitszigeti Színház közös produkciója, Bakos Kiss Gábor rendezésében és kiváló szereposztásban.

Hazai sztárok a Margitszigeti Szabadtéri Színházban

A nyári kínálatban természetesen helyet kapnak a hazai sztárok is, többek között Balázs János zongoraművész, a Cotton Club Singers és a 100 Tagú Cigányzenekar, valamint jubileumi koncertek és bemutatók. A Margitszigeti Jazz Napok egyedülálló́ kulturális és zenei élményt ígérnek a magyar jazz szerelmeseinek. A KARTHAGO jubileumi nagykoncertje, melyen 45 év dalai szólalnak majd meg, egy minden tekintetben rendkívüli eseményt tartogat. A Margitszigeti Szabadtéri Színház idei egyik legizgalmasabb produkciójának a Párizsi éjszaka ígérkezik, melynek során a színház a párizsi mulatók hangulatát idézi meg Offenbach dallamaira.

Festői környezetben, minden korosztálynak

A színház környezete is kivételes élményt nyújt a látogatóknak, hiszen a Margitsziget festői környezetében található. A Víztorony-kilátótól kezdve az éttermekig számos lehetőség adódik a teljes kikapcsolódásra. A Margitszigeti Szabadtéri Színház minden korosztály számára kínál élményeket és kulturális értékeket, így érdemes betervezni a nyári programok közé egy vagy több előadás megtekintését.

A Bán Teodórával készült interjú a 2024 évi előadásokról, családi programokról és a színház környezetében átélhető élményekről teljes terjedelmében itt olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NÉVNAPOK

Dezső

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!