Hogyan segíti a masszázs az immunrendszert?

2021.11.10. | A szerző: Nyesténé Kárp Anna, Egészség, Életmód És Egészség

Háromezer éves gyógymód a masszázs

Mit tehetünk, hogy megelőzzük a betegségeket, javítsuk hangulatunkat?

Mi kell ahhoz, hogy szervezetünk egyensúlyát ne borítsa fel nap, mint nap a stressz, a túlterheltség és az ezekből adódó fájdalom? A masszázs 3000 éves múlttal rendelkezik, de talán még soha nem volt ilyen nagy szükség rá, mint jelenlegi felgyorsult, káoszokkal teli életünkben.

Természetes, magával ragadó energiákkal, nem mindennapi eszközökkel és különleges masszázsok várják azokat, akik a könnyedséget választják.

Az egész testes masszázsok mellett igazi kedvenc a KRISTÁLYOKKAL végzett ARC- és TALPMASSZÁZS is. Nem véletlen, hisz a reflexpontokon keresztül az egész szervezetre hatnak. A vendégek visszajelzései szerint a masszázsok után ellazulva, felfrissülve, megújult energiával, sokkal könnyedebben, türelmesebben oldják meg felmerülő nehézségeiket, hatékonyabban végzik mindennapi munkájukat.

 A természet különleges adományai a masszázs szolgálatában

A masszázsok során a TERMÉSZET különleges eszközei egyedi módon aktiválják az agyban az endorfin (boldogsághormon) termelődését, ami az örömérzetért és a fájdalomcsillapításért felelős. Így természetes úton, gyógyszerek mellőzésével érezhetjük magunkat sokkal jobban, boldogabban. Egyedülálló tulajdonságaiknak köszönhetően a masszázsok intenzíven fokozzák a nyirokkeringést, így erősítve a szervezet védekező rendszerét.

Bambusz, kristály, lávakő

 • A BAMBUSZ MASSZÁZS a bambusz rudak görgetésével oldja a stresszt és közben energiával tölti fel a testet. Segíti az izmok felfrissülését, az ellazulást és a kellemes feltöltődést.
 • A KRISTÁLYMASSZÁZS aktiválja testünk, életenergiánk harmonizálását. A különböző alakú kristályok szépségükkel, rezgéseikkel elvarázsolnak, áthangolnak, és az izomcsomók, a fájdalom csillapításában, a bőr szépítésében is segítenek.
 • A LÁVAKÖVES MASSZÁZS felmelegített kövekkel lazítja az izmokat, oldja a merevséget, a stresszt és teljes nyugalommal tölt fel. A meleg hatására a lávakövek megújító és mélyreható energiái megsokszorozódnak.

Kagyló, só és méz

 • A KAGYLÓ MASSZÀZS a természet különleges, egzotikus ajándéka. Pihentetően relaxál, felolvasztja a testbe zárt feszültségeket, növeli a bőr ellenálló képességét a környezeti hatásokkal szemben, oldja a blokkokat és feltölt energiával.
 • A bőrbe juttatott SÓ, MÉZ ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK természetes, sejtmegújító hatóanyagaikkal egészítik ki a masszázs hatását.
 • A HIMALÁJA SÓMASSZÁZS a kristálysóval végzett testradírral (peeling) és sóköves masszázzsal segíti a bőr rugalmasságát, az izomlazítást, a relaxálást. Különleges érzetek, bőrmegújító tulajdonság, fertőtlenítő, méregtelenítő, immunerősítő – bőrszépítő hatással.
 • A MÉZES MASSZÁZS a vákuum-technikával igazi kényeztetés a bőrnek. Valódi felüdülés a méreganyagokkal teli sejteknek, hogy megszabaduljanak az értéktelen salakanyagoktól. Méregtelenítő hatásán kívül oldja a feszültségeket, fellazítja a letapadt izmokat is.
 • A THAI HERBALABDACS MASSZÁZS a gőzben melegített labdacsok változatos mozgásával, a gyógynövények, az illatok kellemes relaxációjával serkenti a nyirokkeringést, az izomlazítást, harmonizálja az idegrendszert, a test energiáit, ezzel segítve a jó közérzetet és az egészség megóvását.
 • A MERIDIÁN MASSZÁZS az akupresszúrás pontok és az azokat összekötő energia pályák, meridiánok kezelésével támogatja egészségünk megőrzését, a betegségek megelőzését, a szabad energiaáramlást.

Talp és csakra: masszázs mindenütt

 • A TALPMASSZÁZS kényeztetés és relaxálás, de nem csupán a túlterhelt lábaknak. Jótékony hatással van az egész szervezetre.
 • A MÉREGTELENÍTŐ TALPMASSZÁZS a reflex pontok stimulálásával segíti a betegségek megelőzését, a gyorsabb felépülést. Használhatjuk kiegészítő kezelésként is:
 • A CSAKRA TALPMASSZÁZS a csakrák finom, érintéses masszírozásával oldja a blokkokat, a stresszt, a feszültséget, ezáltal beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait. Erősíti a hormonrendszert, az immunrendszert, csökkenti a fizikai tüneteket.
 • A FEJ- ÉS ARCMASSZÁZS KRISTÁLYOKKAL segít megőrizni az arcbőr rugalmasságát, javítja a koncentrációt, enyhíti a fejfájást, a szem és az egész test fáradtságát. Természetes és nagyon kellemes módon erősíti szervezetünk ellenálló képességét is.
 • A NYIROKDRENÁZS – nyirokmasszázs – speciális mozdulatokkal vezeti el a szövetekben összegyűlt felesleges folyadékot. Aktiválja a nyirokkeringést, ezzel az IMMUNSEJTEK termelését. Finoman átmozgatja a nyirok- és vérkeringést, és az egész test megkönnyebbül, fellélegzik.

Nem mellékes mellékhatásként kellemes ellazulás, feltöltődés várható, ezért már önmagában megéri, hogy időről-időre megajándékozzuk magunkat egy kényeztető és jótékony masszázzsal.

A szerző saját weboldala.

 Egészségről szóló további cikkeink. 

 

NÉVNAPOK

Izabella és Dalma

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!