Új életpróba – idősödő szülők

2021.11.05. | A szerző: Morár Ildikó, Család, Életmód És Egészség

 Ha kirepültek a gyerekek (vagy még nem), 50 éves kor körül (vagy előbb) új életpróbával szembesülhetünk: az idősödő szülők felügyeletre, gondozásra szorulhatnak, amíg a családtagok dolgoznak vagy épp földrajzilag is távol élnek. De kérhetünk humánus segítséget az otthonápoláshoz!

(Foto: pixabay_sabinevanerp)

Idősgondozás öt megyében és a fővárosban

A Magyar Pünkösdi Egyház Remény és Gondoskodás Intézményfenntartó Központja által alapított Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat 2021-ben kezdte meg működését. A segítő szolgálat országosan 17 telephelyen működik, főként házi segítségnyújtást és szociális étkeztetést nyújt. Az ellátotti igények, a változó egészségügyi helyzet, és az egészségügyi ellátáshoz való egyre nehezebb hozzájutás hívta életre az otthonápolási szolgálat megalapítását. Ez idősödő szülők mellett is nagy segítség lehet. 

Személyre és állapotra szabott otthonápolás

A Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat jelenleg öt megyére és a fővárosra rendelkezik érvényes működési engedéllyel, melyek a következők: Békés megye, Baranya megye, Bács-Kiskun megye, Pest megye és Budapest, Csongrád-Csanád megye. A koordinációs irodák megtalálhatók Békésen, Kecskeméten, Budapesten, Szegeden és Pécsen. A szolgáltatási körben igényelhető szakápolás, gondozás, gyógytorna-fizioterápia betegfelügyelet és otthonápolás. A nyújtott szolgáltatást jelenleg az állam még nem támogatja, ezért az ellátás díjfizetés ellenében biztosítható. Szeretnének minél nagyobb területen csatlakozni a jelenleg működő otthonápolási tevékenységhez, azt kiegészíteni olyan lehetőségekkel, amelyeket az állami rendszer nem tesz lehetővé. Ezek például betegfelügyelet, ápolás-gondozás biztosítása akár 0-24 órában és ezzel több segítség nyújtása az ápolást igénylők, és hozzátartozóik részére.

Humánus segítség idősödő szülők mellé

Az otthoni szakápolás célja, hogy a betegek otthoni, családi környezetben, személyre szabottan, humánus és szakszerű ápolásban részesüljenek. A szolgáltatás olyan ellátásra szoruló személyek otthonukban történő ápolása és gondozása, akiknek egészségi állapota rendszeres kórházi vagy gyógyintézeti kezelést nem igényel. Ezzel az ellátási formával a kórházi kezelések száma csökkenthető, az egészségügyi intézményben való tartózkodás ideje rövidíthető. Továbbá megvalósítható a krónikus betegek otthoni szakellátása, ápolása, gondozása és felügyelete. Alapvető cél segíteni és ápolni! „A magas színvonalú ellátás biztosítása érdekében nagy hangsúlyt fektetünk a szakdolgozói feladatokat ellátók megfelelő végzettségére és szakmai tapasztalataira.  Felelősséget vállalunk azért, hogy a hozzánk forduló ellátottak humánus, megfelelő körülmények között zajló, szakszerű, szabályozott és hatékony ellátásban, ápolásban, gondozásban és gyógytorna szolgáltatásban részesüljenek.”

A szakszolgálat küldetése,  hogy az ápolásra illetve gondozásra szoruló ember szükségleteihez igazodó segítségnyújtást biztosítsanak, melynek mértékét és módját mindenkor orvosi utasításra és az ellátott egészségi, szociális, pszichés állapota alapján határozzák meg.

Nincs megkülönböztetés, sem várólista

Szolgáltatásunkat bárki kérheti, nincs várólista, várakozás és sorban állás. Szakmai vezetőink felveszik a kapcsolatot a beteg családorvosával, kezelőorvosával és az orvos utasításai alapján megfelelő szakápolásban, gyógytorna illetve fizioterápia ellátásban részesítjük igénybevevőinket. Betegfelügyelet esetén a nap 24 órájában állunk a betegek rendelkezésére, éjszaka és hétvégén is. A betegek állapotának jobbítása érdekében akár egyszeri alkalomra, eseti jelleggel is kérhető szolgáltatásunk pl. infúzió bekötése folyadékpótlás céljából. Vagy betegfelügyelet esetén, ha a család szeretne elutazni egy hétvégére, de idős hozzátartozójukat nem szeretnék felügyelet, segítség nélkül hagyni.”

Amennyiben valaki szeretné igénybe venni az otthonápolási szolgáltatást, informálódni vagy árajánlatot kérni, akkor a regosz@remenyhir.hu email-címen veheti fel a kapcsolatot a Magyar Pünkösdi Egyház Remény és Gondoskodás Intézményfenntartó Központjával.

Telefon: Schlett Anikó igazgató – 06 30 155 0548

További információ itt

Családi cikkek. 

NÉVNAPOK

Izabella és Dalma

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!