Hagyj békén, ha tornázom!

2021.02.04. | A szerző: Pap Mária, Életmód És Egészség, Testkultúra

Az otthon végzett tornagyakorlatoknak számos előnye van. Költségtudatos kezdőknek és haladóknak így nem kell aggódniuk a gimnasztikai termek magas díjai miatt. Továbbá járvány idején biztonságosabb és felelősebb otthon edzeni. Mindazonáltal a családtagok vagy mások megnehezíthetik a helyzetünket, ha állandóan elvonják a figyelmünket, maguknak követelve azt. Ennek megelőzésére adunk néhány tippet.

 

Gondoskodj a csendről! 

Hogy mennyire tudod kizárni a külvilág zaját, persze nagyban függ attól, hogy milyen környezetben élsz, nagyvárosban vagy egy nyugodtabb vidéki, elővárosi helyen. Továbbá egyénenként is különböző, hogy lelkileg mennyire vagyunk képesek kirekeszteni a zajokat. Minden esetre oda a harmónia és a koncentráció, ha zavarnak a hangok. Ellensúlyozni csukott ajtóval, hangszigetelt ablakkal, esetleg lazító zenével is lehet.

 

Száműzd a családodat!

Ha a háztartásod tagjai folyamatosan körülötted zsizsegnek, szintén nehéz lesz elvégezni a torna vagy jóga gyakorlatokat. Tedd egyértelművé, hogy csak vészhelyzetben kereshetnek! Kis gyerekekkel ezt persze nehéz megértetni, de bizonyos alkuk velük is megköthetők.

Tartsd távol a munkát a tornahelyedtől!

Nem titok, hogy sokan túlterheltek vagyunk. A fejlett technológia miatt soha nem kapcsolunk ki igazán. Nem meglepő, hogy ez a jelenség az otthoni időnket és életünket is megzavarja. Testedzés közben nem csak a bejövő hívásokat és az üzenet-értesítéseket kell kikapcsolni, hanem az agyunkat is. A legfontosabb munkatársakkal, netán magával a főnökkel, célszerű határozottan tudatni, hogy ekkor és ekkor rendszeresen nem leszel elérhető.

 

Használd a megfelelő segédeszközöket!

Kár lenne azon idegeskedni testedzés vagy jóga közben, hogy kényelmetlen a szőnyeged, a ruhád, a fitnesz eszközeid. Inkább invesztálj valamennyit, ha tényleg komolyan gondoltad az otthoni gyakorlást! Végezd úgy, mintha edzőteremben lennél, ne lazsálj és ne hagyd elvonni a figyelmedet csak azért, mert otthon vagy! Legyél ugyanolyan büszke magadra akkor is, ha csak egyedül izzadtál!

Forrás: www.livingbetter50.com

NÉVNAPOK

Jusztin

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!