Advent megint

Az advent időszaka minden évben elérkezik, így van ez 2021-ben is. Pedig nehéz éven vagyunk túl, hisz a Covid-járvány árnyékában töltöttük ezt és már az előzőt is. Nem voltunk a tengeren sós vízért, nem mentünk a hegyekbe friss levegőért. Helyette volt otthon, kert, család, kicsike Balaton, Magyarország, baráti találkozók online, vagy majdhogynem titokban.

Tükörbenézés advent idején

Az advent a mi generációnknak, a mai ötvenesek, hatvanasok szemében nem létező fogalom volt gyerekkorunkban. Esetleg a templomban hallhattunk róla, de templomba se nagyon jártunk a népi demokrácia idején. Esetleg hagyománytiszteletből, karácsony és húsvét első napján, szülői vagy nagyszülői kényszer hatása alatt. Ott aztán a tiszteletes elmondta, hogy az advent a várakozás időszaka, felkészülés Krisztus megváltó megszületésére.

Azóta tudjuk, hogy adventkor számot vetünk, leltárba vesszük a családot. Egészséges, munkaképes, boldog-e minden élő családtag. Akik pedig már elmentek, milyen szemmel néznének ránk, maradókra? Megtettük-e a kötelességünket, van-e elszámolnivalója a lelkiismeretnek? Nézzünk hát a tükörbe!

Az árakat pénzben, az értéket időben mérjük

Az advent a karácsonyi nagybevásárlás időszaka is. A tárgyak áradata helyett rákaptunk az élményajándékozásra. Az a jó benne, hogy részben „megtérül”, ha az ajándékozó közös estet, utazást, vacsorát, wellnesst ajándékoz a párjának, barátnak, családtagnak. Az együtt töltött idő így válik megfizethetetlenné, mert tényleg felbecsülhetetlen. A pandémia most – 2021-ben – ebbe is bekavart, már egy éttermi asztalt is kockázatos befoglalni. Ettől függetlenül a trend okos. A pénz elavult institúció, az idő az új fizetőeszköz.

A legjobbkor.hu tégláról téglára

A legjobbkor.hu életében 2021 az alapkőletétel éve volt. Az 50 felettieknek szánt online magazin tavaszi-nyári előkészítés után, ősszel indult élesben, mostanra közzétettünk több mint 80 cikket és bejegyzést. A főállású munkánk mellett, lelkes kedvtelésből előállított magazin szép felületét egy tehetséges weblapkészítő kollégánknak, a míves tartalmakat önkéntes szerzőinknek köszönhetjük. Ha egy épületről beszélnénk, nagyjából most lenne a bokrétaünnep.

Katedrálisépítés tovább

Ötven fölött egyébként is ideje – és még nem késő, mert soha sem késő! – nekilátni a saját életkatedrálisunk megépítésének. A szerkesztőség tagjai egyébként sokéves és sokrétű múltat tudnak maguk mögött. Tapasztalataik megosztására pedig – itt és most – ez a legjobb kor

Folyamatosan bővülő rovataink böngészéséhez jó szórakozást kívánunk advent idején is.

Életmód és egészség 

Kultúra és kreativitás 

Utazási tippek 

Anyagi biztonság 

Boldog várakozást kíván!

Dedák Angéla és Pap Mária

alapító-főszerkesztők

NÉVNAPOK

Izabella és Dalma

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!