Ha bőrgyógyászhoz készülsz

2021.05.23. | A szerző: Pap Mária, Egészség, Életmód És Egészség

Magyarországon, az állami egészségügyben, különösen vidéken, heteket vagy akár hónapokat kell várni egy bőrgyógyászati szakrendelői időpontra. Magánrendelésre persze könnyű bejelentkezni, de ott meg nagyon komoly vizitdíjat kell fizetni. Ezért érdemes – különösebb panasz nélkül is – rendszeresen bejelentkezni, és alaposan felkészülni a látogatásra, hogy a legtöbbet hozhassuk ki belőle. Ehhez kínálunk most tippeket. 

A bőrgyógyászoknak fontos szerepe van az életünkben, különösen a kor előrehaladtával. Egyrészt  segíthetnek megoldani az öregedő bőrrel kapcsolatos esetleges problémákat,  másrészt hasznos tanácsokkal is szolgálhatnak az egészség megőrzésével kapcsolatban. Hogy a szűkre szabott időben a legjobb ellátást kaphassuk, érdemes megfontolni az alábbiakat. 

Keresd fel rendszeresen a bőrgyógyászt! 

Habár a múltban előfordulhatott, hogy csak néhány évente kerested fel a bőrgyógyászt, ezeknek a megbeszéléseknek az igénye nő az életkor előrehaladtával. A bőr gyorsabb ütemben változik, és a rendszeres ellenőrzés a kulcs ahhoz, hogy ezzel valamelyest lépést tartsunk. Ismerősek lehetnek a gyakrabban megjelenő elváltozások, allergiás reakciók, a gyanús foltok megjelenése. Tehát a legjobb, ha évente legalább egyszer időpontot egyeztetünk, a kezelés hatékonyságának maximalizálása érdekében.

Készíts listát a megbeszélendő dolgokról!

Amikor felkészülsz a bőrgyógyászati ​​látogatásra, feltétlenül írd össze mindazt, amiről konzultálni szeretnél és kérdésként feltenni. Az orvosi rendelőben, időzavarban,  könnyű megfeledkezni egyik-másik – egyébként akár komoly – problémánkról, az orvos pedig magától nem fogja tudni kitalálni.   

Vidd magaddal a bőrápolási termékeidet! 

Egy másik hasznos tipp, amellyel többet hozhatsz ki a bőrgyógyásszal való találkozásból, hogy magaddal viszed a kedvelt bőrápoló formuláidat. Mivel nagyon sok különböző termék van a piacon, előfordulhat, hogy az orvos nem képes egyedül a márkanév alapján kitalálni, hogy mit is használsz. De ha megmutatod, az összetevők listája sokat elárul a szakembernek, aki így jobban felmérheti a termék hatékonyságát vagy felismerheti a káros alkotóelemeket. Ha éppen bőrirritációt tapasztalsz, ez különösen fontos. 

Beszélj és légy őszinte!

Senki nem ismeri a bőrödet úgy, ahogyan te. Amit mondasz, hatással lesz a diagnózisra és a kezelésre, így hatékonyabb és hasznosabb lesz a bőrgyógyászati vizsgálat. Bátran, őszintén és érthetően mondd el a problémáidat és aggályaidat is, ha tényleg elhivatott szakemberhez fordultál, komolyan figyelembe fogja venni. 

 

Forrás: https://www.feedspot.com/fo/2234958/fe/4952300?hash=feed/fof_fo_2234958__f_4952300/article/7039978856?dd=7644856851789833

NÉVNAPOK

Dezső

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!