Bőrmegújítás intenzíven – Őszi-téli arcápolás

2021.12.17. | A szerző: Dombóvári Eszter, Életmód És Egészség, Szépségápolás

  Testesebb krémek, megfelelő fényvédelem télen is

  Alapvetően nem hiszek abban, hogy más termékeket kellene használni az arcunkra a hidegebb idő beköszöntével, hiszen megfelelő fényvédelem mellett egész évben alkalmazhatjuk  a legtöbb arcápoló terméket, legyen az a csodás retinol, vagy az AHA-savak. A fűtés miatti szárazabb levegő, vagy a hideg szél miatt azonban az állagok tekintetében érdemes lehet némileg változtatni az arcápolási rutinunkon. Ilyenkor ugyanis a bőrünk igényelheti a testesebb, gazdagabb arckrémeket, vagy a tápláló arcpakolásokat, legyen az krém- vagy fátyolmaszk.

  (Fotó: oszi_teli_arcapolas_pexels-roman-odintsov-5912359)

  Intenzív bőrmegújítás

  Azonban a napos órák számának csökkenésével az őszi-téli időszakban érdemes belevágni az intenzív bőrmegújító kezelésekbe, mint például a magas koncentrációjú savas archámlasztás, vagy az invazív mezopenes kúra. Mivel az UV-sugárzás nem szűnik meg a rossz idő beköszöntével, a megfelelő fényvédelem télen is elengedhetetlen bőrünk védelme érdekében.

  Magas koncentrációjú savak

  Szerencsére ma már lakossági forgalomban is kaphatók remek savas hámlasztó készítmények, amelyek lassan kiszorítják az általam sem ajánlott szemcsés arcradírokat. Azonban léteznek olyan orvos-kozmetikai savak, amelyek a bolti forgalomban kapható koncentrációnál erősebb és látványosabb hámlasztást tesznek lehetővé. Ezek megújítják bőrünk felső rétegét, emellett felveszik a harcot a pigment- és öregségi foltok, illetve a finom ráncok ellen.

  Bőrmegújítás mezopennel

  A mezopenes, vagy más néven dermapenes kezelést is az őszi-téli időszakra érdemes időzíteni. Ennél az eljárásnál vékony, függőleges mozgást végző apró tűk segítségével nyitunk csatornákat a bőrben, így juttatva mélyebbre az orvosi tisztaságú hatóanyagokat. Emellett még egy csodás tulajdonsága ennek a technikának, hogy a kollagéntermelést is segíti a fibroblasztok működésének serkentésével. Ez a kúra szintén alkalmas a pigmentfoltok és a finom mimikai rácok halványítására és még pórusfinomító hatása is van.

  Kúraszerű kezelések

  Mindkét kezelésben közös, hogy a látványos eredmény érdekében 3, illetve 5 alkalmas kúrában érdemes igénybe venni és nem szabad megfeledkezni a minimum SPF 50-es fényvédelemről.

  Csak ne síelés előtt!

  Fontos még kiemelni, hogy síelésre készülvén nem ajánlottak ezek a kúrák.

  A megfelelően alkalmazott otthoni ápolás mellett rengeteget tehetünk bőrünk fiatalságának megőrzéséért egy, a fentebb bemutatott intenzív bőrmegújító kúrával, hogy a tavasz beköszöntét már ragyogó bőrrel várjuk.

  További cikkek a szépségápolásról.

  Dombóvári Eszter

  bőrápolási tanácsadó, kozmetikus

  Skinaholic Skincare Szalon

   

  NÉVNAPOK

  Izabella és Dalma

  KÖVESS MINKET!

  AJÁNLÓ

  Share This

  Megosztás

  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!