In memoriam Barátok közt…

2021.10.06. | A szerző: Pap Mária, Kultúra és kreativitás, Művészetek

Nem vagyok sorozatfüggő. Nincs online tv-előfizetésem, nem vagyok naprakész a mostanában futó filmsorozatokból. Az egyik magyar kereskedelmi televízió 2021-ben véget ért teleregénye, a Barátok közt azonban valamiért sok éven át elkísért. Agymosásra használtam. 

Mivel azonban már nem tudta hozni a könyörtelen nézettségi elvárást, 23 év után kifulladt ez is. A díszleteket Budapest adta, a Wekerle-telepi épület – ahol a baráti szomszédság szerelmei és vitái zajlottak – ikonná és zarándokhellyé vált. 

A karakterek sokszínűek voltak: Nóra, az öntudatos és okos ügyvédnő, Laci, a kétbalkezes mackó, Miki, az elmaradhatatlan főgonosz, párjaik, barátaik és gyerekeik velem jöttek még Berlinbe is – ottani éveim alatt is néztem őket. 

2021.júliusában elvarrták a szálakat, mindenki mindenkivel kibékült, elhangzott sok „szeretlek” és még Miklós is visszatért a kómából. Az évek során cserélődtek a szereplők, de a törzsgárda maradt. Mindennapjaikat átszőtte az intrika, az érzelmek heves viharai és a nagy összeborulások. 

A jövőben megleszünk persze nélkülük. De azért kicsit meghatódtam…

NÉVNAPOK

Izabella és Dalma

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!