Rejtett éhség? Te tudtad, hogy van ilyen?

2021.05.23. | A szerző: Dedák Angéla, Egészség, Életmód És Egészség

Egyszer csak rád tör…. nem kérdez, nem szól előre; enned kell!… csak egy kis finomság, csak egy kis nasi.… viszont ezért felfordítod a házat és ha nincs, éjfélkor is képes vagy elrohanni a közeli éjjel-nappaliba. 

Gondoltad, hogy ennek a jelenségnek tudományos neve is van: „rejtett éhség” és bizony egyik oka lehet elhízásunknak. 

Dr. Bruce N. Ames neves amerikai biokémikus foglalkozott a témával. Elméletét, mely szerint egyes mikrotápanyagok hiánya hosszabb távon szervezetünk elhízását okozza, gyakorlati példákkal is alátámasztotta. Mikrotápanyagoknak hívjuk a vitaminokat és az ásványi anyagokat, valamint az úgynevezett fito tápanyagokat. Dr. Ames szerint elsősorban a vitaminok és az ásványi anyagok hiánya szervezetünkben felelősek „testesedésünkért.”

Elméletének azzal biztosított nagy figyelmet, hogy a gyakorlati bizonyítást a folyamat pozitív oldaláról mutatta be: eszerint, amikor a tesztelt túlsúlyos egyének komplex multivitamint kaptak, már csak ettől a minimális változástól is fogyni kezdtek!

Dr. Ames állítása szerint: “Senkinek nem kellene kövérnek lennie. Amennyiben valaki kövér, az a rossz étrendjének köszönhető és ezzel lehet kezdeni valamit.” 

Módszerét “anyagcsere tuningolás”-nak hívják, mellyel az úgynevezett rejtett éhséget is kezelni lehet.  A kísérletei során az elhízott szervezetben a vitamin és ásványi anyag mellett a vas és a jód hiányát mutatták ki. Ezek pótlásával a szervezetben rögtön beindult egy súlycsökkentő folyamat. 

 

A rossz táplálkozás mellett a falási rohamok okozója lehet hormonszint ingadozás, az önkontroll hiánya, illetve a stressz és a depresszió. Ezen okok sokszor párban járnak és már szaladnak is fel a kilók. Hasonló okokat találtak a cukorfüggőség vizsgálatánál.

 

Javaslatunk egy egészséges, tápanyagokban, vitaminokban gazdag napi kezdő étkezés, mely segít a hasonló panaszok kiküszöbölésében, sőt megindítja a súlycsökkenést. 

 

De honnan is tudjam, hogy mi az egészséges reggeli, mennyi vitamin, milyen mennyiségű ásványi anyagra van szüksége a szervezetemnek a nap kezdetén? 

Nem kell számolgatni, méricskézni: 

 

A Herbalife Nutrition Company egészséges reggelije, biztosítja a szervezet számára tudományosan alátámasztott mennyiségű mikro tápanyagokat. Indítsuk napunkat az Aloé Max italával, a Herbalife Formula 1 shake-el, melyben 16 féle vitamin található.

 

Félsz, hogy túl sok vitamin kerül a szervezetedbe? Nos nem kell ettől tartani: a vízben oldódó felesleges vitaminok, amit szervezetünk már nem használ fel, a vizelettel távoznak, a zsírban oldódóak pedig csak akkor lennének káros hatással, ha óriási mennyiségben jutnának a szervezetünkbe és ez a való életre nem jellemző. 

 

Az egészséges reggeli formulával segítjük szervezetünk feltöltődését, energiaszintünk  megalapozását és immunrendszerünk erősödését.

NÉVNAPOK

Izabella és Dalma

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!