Szeretem az intenzív ízeket, ezért mindig használok legalább egy markáns összetevőt. Többet használni rizikó, mert összeveszhetnek azon, hogy ki érvényesüljön jobban, s megölhetik a harmóniát. Ám ez a kísérlet mégis bejött.
Halászlevet adtam vacsorára, ami egy köztes étel: jóllakni kevés, kiadós második fogás elé viszont túl sok, pláne ha amúgy magyarosan kenyérrel esszük. Utána általában tésztafélét tálalnak – jellemzően túrós csuszát vagy palacsintát. Este viszont már nem árt spórolni a kalóriákkal, így én most egy tonhalas-padlizsános cukkini rakottast készítettem tepsiben, amit erőstúróval, azaz brindzával bolondítottam meg. Bár ez mindjárt legalább három markáns íz, végül mégis harmónia született és nagy siker lett.
Hozzávalók:
2 db cukkini (tudjátok, ami olyan mint az uborka, mégis tök)
15-20 dkg padlizsánkrém (natúr lefagyasztottat használtam)
2 db tonhal konzerv (az olajra is szükségünk lesz)
10 dkg erőstúró azaz brindza (a legmarkánsabbat a tejpiacon árulják, ez most bolti volt)
A cukkinit félcentis karikára vagy hosszúra szeleteljük, picit megsózzuk és a vékonyan kivajazott tepsi vagy cserépedény aljára fektetjük.
A padlizsánkrémet összekeverjük a tonhalkonzervvel – az olajat is felhasználva – és az erőstúróval. Ráöntjük és egyenletesen rásimítjuk a cukkinire, majd a rakottast sütőben megsütjük.
Sütési hőfok: 200 C fok
Sütési idő: letakarva 25 perc, felülsütés 15 perc