Csodaszer nincs, csak tudatos tervezés 1.rész

2021.05.26. | A szerző: Dombóvári Eszter, Életmód És Egészség, Szépségápolás

Kevesen gondolnak így rá, azonban a bőr a legnagyobb szervünk, felülete csaknem két négyzetméter és testünk első védvonala, a külső behatásoktól védi szervezetünket.

A kor előrehaladtával azonban funkcióinak hatékonysága csökken, valamint megjelenésében is jelentős változáson esik át. A pigmentfoltok száma megnövekszik, feszessége, zsírtartalma csökken, sokkal több odafigyelést és táplálást igényel.

Rengeteg információval bombáz minket a média a csodakrémektől kezdve az arctornákon át a különböző orvos-esztétikai beavatkozásokig. Tudatos bőrápolással foglalkozó kozmetikusként bizton állíthatom, hogy “csodamódszer” nem létezik, nincs az a NASA által fejlesztett űrtechnológiás eljárás, vagy hatóanyag, ami önmagában egy csapásra megoldaná az érett bőr összes problémáját.

Összehangolt, következetesen kialakított bőrápolási rutinnal, illetve az orvos-esztétikai beavatkozások megfontolt alkalmazásával azonban rengeteget tehetünk eme esztétikailag és funkcionálisan is fontos szerepet betöltő szervünk ápolása érdekében.

Lássuk, mit tehetünk a saját fürdőszobánk falai között azért, hogy bőrünk a legszebb fényében tündökölhessen.

NÉVNAPOK

Jusztin

KÖVESS MINKET!

AJÁNLÓ

Share This

Megosztás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!